Over ons

Het verhaal

Ons restaurant is een replica van café-restaurant Waalhaven dat in jaren twintig op de toenmalige luchthaven in het havengebied Waalhaven stond. Die nostalgische sfeer in een eigentijds jasje ademt het pand anno nu!

Gelegen op een unieke locatie, met uitzicht op de start- en landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport, is Brasserie Waalhaven een bijzondere plek om te lunchen, dineren, vergaderen of een feest te organiseren. De stijgende en landende vliegtuigen kan je bijna aanraken!

De ruime parkeergelegenheid voor de deur en de goede bereikbaarheid vanaf de nabijgelegen snelwegen, maken van de brasserie een geliefde uitvalsbasis waar doorlopend (zaken)lunches en sfeervolle diners plaatsvinden.

Brasserie Waalhaven: eten, drinken, vliegtuigen kijken!

DE HISTORIE

Vliegveld Waalhaven werd geopend op 26 juli 1920. Het was daarmee het eerste vliegveld voor burgerluchtvaart in Nederland. Luchtvrachtvervoer en lijndiensten voor de burgerluchtvaart vonden hun weg van en naar Rotterdam. Bij het bombardement op 10 mei 1940 werd het vliegveld grotendeels verwoest. Na 74 jaar is het restaurant, dat bij het oorspronkelijk vliegveld was gelegen, herbouwd.

EEN HISTORISCH GEBOUW

Een replica van het originele gebouw is in alle glorie herrezen aan de start- en landingsbaan op Rotterdam The Hague Airport. De nieuwe “Brasserie Waalhaven” ademt historie en is tegelijkertijd een prachtige, eigentijdse horecagelegenheid waar luchtvaart nog altijd centraal staat.

Menu